برنامه نویسی قسمت اول

دوره آموزش برنامه نویسی پایتون آموزش پروژه محور و گام به گام

گاهی اوقات محل کار شما از شما میخوان سه زبان برنامه نویسی رو در  مدت شش ماه انتخاب کنین ویادبگیرین. ما به عنوان برنامه نویس، هر روز چیزهای جدیدی یاد می گیریم، یادگیری مانند تنفس است. بیشتر افراد این تصور رو دارن که برنامه نویسی کاملا مربوط به مهارت های تحلیلی و حل مسئله هست. خلاقیت زمانی ایجاد میشه که شما روش هایی برای کدنویسی ساده تر و مؤثر تر طراحی کنین. در قسمت اول مهندس نیکزاد درباره ی تجربیات خود در شروع برنامه نویسی صحبت میکند و سپس درباره ی ماهیت زبان های برنامه نویسی و نحوه ی کار کردن آنها صحبت میشود. برای یادگیری مباحث فوق نیز می‌توان از مجموعه آموزش‌های ریاضیات فرادرس استفاده کرد.

برای یادگیری PHP به منظور استفاده از آن در برنامه نویسی وب سمت بک‌اند می‌توان از دوره جامع آموزش مربوط به آن در سایت فراردس استفاده کرد. جاوا هم تقریباً مثل پایتون زبانی بسیار پراستفاده به حساب می‌آید و یادگیری آن هم به میزان قابل قبولی آسان است. چرا که برنامه نویسان حرفه‌ای معمولاً به بیش از یک زبان برنامه نویسی تسلط دارند. اما پیش از آنکه به معرفی سایر دوره‌هایی پرداخته شود که باید بعد از دوره فوق گذراند، بهتر است ابتدا به معرفی دوره‌های یادگیری برنامه نویسی فرادرس برای مخاطبین کودک و نوجوان پرداخته شود. البته سایر افراد مبتدی در سنین مختلف هم می‌توانند از دوره‌های کودک و نوجوان استفاده کنند، زیرا این دوره‌ها بسیار ساده هستند و یادگیری برنامه نویسی با استفاده از آن‌ها آسان‌تر است.

برای دانلود نسخه های مختلف پایتون برای مک می تونید به این لینک مراجعه کنید. از مزیت های پایتون می توان به تایپ پویا، مدیریت خودکار حافظه و… اشاره کرد،‌ تمام این ها باعث شدند که پایتون یک زبان فوق العاده قدرتمند و آسان در استفاده باشد. تا به حال برای پایتون نسخه های مختلفی آمده  و در حال حاضر نسخه نهایی این زبان ۳ هستش. بله؛ پس از سپری شدن مدت زمان دوره شما به محتوای دوره دسترسی خواهید داشت و می توانید از ویدئوها، تمارین، پروژه و دیگر محتوای دوره در صورت وجود استفاده کنید ولی امکان تصحیح تمارین توسط پشتیبان و دریافت گواهی نامه برای شما وجود نخواهد داشت. شما متوجه می‌شوید که کامپایلر در زمان صدور پیغام خطا به خط ۵ اشاره کرده است. این به این دلیل است که باوجوداینکه ما در خط ۴ خطا ایجاد کرده‌ایم، کامپایلر آن را تا زمانی که به خط ۵ برسد، تشخیص نداده است.

یک توضیح کوتاه در مورد تست بدهیم، تست معمولاً قطعه کدهایی است که برای اطمینان از صحت عملکرد بخشی از کد نوشته می شود. خوب برگردیم به سراغ پروسه Build، یکی از کارهایی که IDE ها برای شما انجام می دهند خودکار سازی این پروسه است. یعنی تجمیع فایل های یک پروژه، کامپایل کردن، اجرای تست ها و ایجاد فایل اجرایی یا اصطلاحاً ایجاد کردن Package برای برنامه. در این بخش در مورد نحوه اجرای برنامه ها، و همچنین کامپایلر و اینترپرتر توضیحاتی دادیم. در قسمت بعدی در مورد سیستم های عددی یا همان مبناهای عددی مختلف توضیحاتی خواهیم داد. در ادامه نکاتی گفته می شه که ممکنه در حال حاضر برخی از این نکته ها برای شما مهم نباشه ،اما روزی شاهدکاربردشون میشید .

با این حال، کامپیوتر مستقیماً کد منبع را نمی‌فهمد؛ فقط کد ماشین، یعنی مجموعه‌ای از دستورات به فرمت عددی را می‌پذیرد. بنابراین، ما نیاز داریم کد منبع خود را به کد ماشین تبدیل کنیم، که این فرآیند را کامپایل کردن می‌نامیم. مرحله کامپایل، اطمینان می‌دهد که برنامه‌ی ما توسط کامپیوتر قابل اجرا باشد. همچنین در این ویدیو آموزشی درباره ی زبان های سطح پایین ، سطح میانی و سطح بالا صحبت شده که درک درستی از زبان های برنامه نویسی را به دانشجو انتقال میدهد. قبل از شروع برنامه نویسی باید مسیر را به شکل صحیح و اصولی بشناسید و تمامی مبانی لازم را یاد بگیرید.

این صفت‌ها به وسیله مرورگرهای وب مثل کروم استفاده می‌شوند تا صفحه وب مربوطه به کاربر نمایش داده شود. برای شروع یادگیری HTML می‌توان از دوره آموزش HTML مقدماتی فرادرس استفاده کرد. یادگیری برنامه نویسی تابعی هم مهم است و به همین دلیل در ادامه به مسائل مهم پیرامون آن پرداخته شده است. همانطور که در بالا به آن اشاره شده، پایتون نوعی زبان برنامه‌نویسی قدرتمند و انعطاف‌پذیر است که می‌تواند در بسیاری از زمینه‌ها به شما کمک کند. با یادگیری پایتون، شما می‌توانید به‌راحتی وارد دنیای برنامه‌نویسی شده و از فرصت‌های شغلی متنوعی که برای متخصصین این زبان وجود دارد بهره‌مند شوید. دوره‌های مقدماتی پایتون معمولاً مباحث پایه‌ای مانند ساختارهای داده‌ای (لیست‌ها، دیکشنری‌ها و غیره)، توابع، حلقه‌ها، شرط‌ها و اصول برنامه‌نویسی شیءگرا را پوشش می‌دهند.

برنامه نویسی را از زمانیکه هنوز فلاپی دیسک های 5 و نیم اینچی وجود داشتند با آمیگا شروع کرده است و حتی پدر وی نیز با فاکس پرو برنامه نویسی می کرده است. شما برنامه نویسی پایتون را با تجربه یک غول برنامه نویسی آموزش می بینید نه کسیکه از روی کتاب تازه شروع به تدریس کرده است. احتمالات یکی از اصول کلیدی و هسته‌ای مورد استفاده در هوش مصنوعی به حساب می‌آید، زیرا به وسیله آن می‌توان به کامپیوتر آموزش داد چگونه در مواجهه با عدم قطعیت با منطق رفتار کند. یادگیری در ماشین‌ها از طریق داده‌ها اتفاق می‌افتد و درک و فهم داده‌ها از طریق علم آمار حاصل می‌شود. هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) که بیشتر با سرنام AI خطاب می‌شود، یکی از حوزه‌های بسیار جذاب و به سرعت رو به رشد به حساب می‌آید.

اگر شما هم به دنبال یادگیری برنامه‌نویسی هستید و می‌خواهید وارد دنیای کد نویسی شوید، آموزش مقدماتی پایتون بهترین نقطه شروع است. چرا پایتون؟ چه مزایایی دارد؟ و چگونه می‌توانید در این مسیر قدم بردارید؟ در ادامه به بررسی این سوالات و دیگر موارد مرتبط با این زبان برنامه‌نویسی می‌پردازیم. جاوا اسکریپت یکی از پر استفاده‌ترین زبان‌های برنامه نویسی به حساب می‌آید. اگرچه جاوا اسکریپت بیشتر در فرانت‌اند کاربرد دارد، اما در بک‌اند هم استفاده‌هایی از آن می‌شود (Node.js). حتی اگر فردی قصد فعالیت در حوزه فرانت‌اند را نداشته باشد، باز هم درک نحوه عملکرد CSS ،HTML و جاوا اسکریپت امری مهم به حساب می‌آید.

جاوا اسکریپت برای مواردی مثل به‌روزرسانی «خوراک‌ها» (Feed)، پیشنهادات «تکمیل خودکار» (Autocomplete) و تغییر رنگ دکمه‌ها وقتی که ماوس را روی آن نگه می‌داریم و بسیاری از موارد دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. «کنترل نسخه» (Version Control) که از آن با عنوان «کنترل منبع» (Source Control) هم یاد می‌کنند، شیوه ردیابی و مدیریت تغییرات در کدهای نرم افزار به حساب می‌آید. سیستم‌های کنترل نسخه ابزارهای نرم افزاری هستند که به تیم‌های توسعه نرم افزار کمک می‌کنند مدیریت تغییرات کدهای منبع در طول زمان را انجام دهند. با افزایش سرعت محیط‌های توسعه، سیستم‌های کنترل نسخه به تیم‌های نرم افزاری کمک می‌کنند تا سریع‌تر و هوشمندانه‌تر کار کنند. برای یادگیری مفاهیم معماری کامپیوتر می‌توان از دوره معماری فرادرس استفاده کرد. البته این نکته باید مد نظر قرار داده شود که این دوره بسیار جامع است و بیشتر می‌تواند برای دانشجویان رشته کامپیوتر مفید باشد که باید درس معماری کامپیوتر را یاد بگیرند.

در داخل () به ترتیب و بر اساس پارامترهای تعریف شده مقادیر را مشخص می کنیم. در مثال بالا به ترتیب عدد 2 برای n1 و عدد 6 برای n2 در نظر گرفته می شود، یعنی این مقادیر داخل پارامترها قرار گرفته و در بدنه تابع می توان از آن ها استفاده کرد. زمانی که می خواهید در برنامه خود یک متغیر تعریف کنید، باید برای آن یک نوع داده در نظر بگیرید. نوع داده تعیین می کند که متغیر تعریف شده چه مقادیری را می تواند در خود جای دهد. برای مثال، زمانی که شما متغیری از نوع عدد صحیح تعریف می کنید، تنها می توانید داخل آن عدد قرار دهید و امکان قرار دادن رشته داخل آن وجود ندارد.

یکی دیگر از مهارت‌های مهم در یادگیری برنامه نویسی بازی، گرفیک کامپیوتری سه‌بُعدی است. علاوه‌بر آن، تعداد برنامه نویسان iOS نسبت به برنامه نویسان اندروید کمتر است و این باعث شده بازار کار در این حوزه ظرفیت خالی داشته باشد و تقاضا برای توسعه‌دهنده iOS به میزان قابل قبولی وجود داشته باشد. همچنین از ابزارها و محیط‌های توسعه‌ای مثل «فلاتر» (Flutter) و «زمرین» (Xamarin) هم برای برنامه نویسی چندپلتفرمی موبایل استفاده می‌شود. تقریباً در همه روش‌های چندپلتفرمی معمولاً در نهایت، ساز و کاری برای تبدیل کدهای نوشته شده به کدهای بومی (Native Code) وجود دارد. مزیت این روش این است که برنامه نویس تنها یک بار کدها را می‌نویسد و معمولاً لازم نیست تلاش زیادی برای نوشتن کدهای بومی و در واقع نوشتن دوباره کدها برای هر پلتفرم به صورت مسنقل انجام شود.

زبان SQL به توسعه دهندگان بک‌اند این قدرت را می‌دهد تا بتوانند از طریق آن به «پایگاه داده‌های رابطه‌ای» (Relational Database) دسترسی داشته باشند و تغییر لازم را در آن‌ها اعمال کنند. در بخش بعدی از این مقطع در این مطلب به معرفی مجموعه دوره‌های آموزش HTML و CSS فرادرس پرداخته شده است. سرنام CSS مخفف عبارت «Cascading Style Sheets» است که می‌توان آن را «شیوه‌‌نامه‌های پی در پی» ترجمه کرد. با استفاده از کدنویسی CSS می‌توان نحوه نمایش صفحه وب را برای مرورگر تعیین کرد. تمام صفحه‌های وب به وسیله شیوه‌نامه‌های پی در پی تحت تاثیر قرار می‌گیرند.

در جلسه اول می خوایم که بیشتر راجب به خود زبان پایتون صحبت کنیم و از اهمیتش برای یادگیری بگیم. پایتون زبان برنامه نویسی سطح بالایی است که توی سال ۱۹۹۱ توی کشور هلند توسط آقای به اسم Guido van Rossum طراحی شد. از ویژگی های اصلی این زبان می شه به سطح بالا بودن، شی گرایی، مفسر و همه منظوره بودن اون اشاره کرد. زبان پایتون یک زبان متن باز و سورس باز است به همین دلیل تا به حال  کتابخانه های بسیار زیادی بر پایه این زبان نوشته شده است. پایتون نوعی زبان برنامه‌نویسی است که توسط Guido van Rossum در سال ۱۹۹۱ توسعه داده شد. این زبان با ساختاری ساده و قابل فهم، به‌گونه‌ای طراحی شده است که حتی مبتدیان نیز به‌راحتی بتوانند با آن کار کنند.

واژه ها و مفاهیم زیادی وجود داره که یادگیری اون ها جزو اصول اولیه یادگیری یک زبان برنامه نویسی هست و البته یادگیری این موضوعات چیز پیچیده ای نیست. به همین خاطر تصمیم گرفتم یکسری مطالب در مورد مفاهیم برنامه نویسی و مباحث مرتبط با آموزش برنامه نویسی رو در وب سایت توسینسو قرار بدم. دوره آموزش پایتون مهندس احمدی می تواند بهترین دوره آموزشی برای شروع یادگیری باشد و در وقت و هزینه شما بسیار صرفه جویی کند. یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون امروزه تقریبا جزئی از همه چیز در حوزه آیتی شده است. از برنامه نویسی وب تا برنامه نویسی دسکتاپ و برنامه نویسی شبکه و کاربرد زبان پایتون در هک و نفوذ ، همه و همه نشان دهنده است است که بازار کار بسیار خوبی برای برنامه نویس های پایتون در دنیا وجود دارد.

خوشبختانه برای آمار و احتمالات نیز مجموعه آموزشی جامع و کاربردی در پلتفرم فرادرس تهیه شده است که علاقه‌مندان می‌توانند از دوره‌های گنجانده شده در آن برای یادگیری مباحث این حوزه بهره‌مند شوند. آشنایی با سیستم عامل لینوکس و خط فرمان لینوکس نیز بسیار اهیمت دارد و در نهایت برنامه نویسان حرفه‌ای به محیط لینوکس مهاجرت می‌کنند و معمولاً ویندوز را کنار می‌گذارند. در اکثر مواقع حین برنامه نویسی خطاها و باگ‌هایی بوجود می‌آیند که رفع آن‌ها نیازمند ساعت‌ها تحقیق و سعی و خطا است. البته ممکن است بسیاری بر این باور باشند که برنامه نویسی سخت است و هر کسی از پس آن بر نمی‌آید و به همین دلیل افراد خیلی زود انگیزه خود را از دست می‌دهند. آشنایی مقدماتی با پایتون برای یادگیری حوزه هایی مانند ماشین لرنینگ و علم داده ضروری است.

از نرم افزار های قدرتمندی که برای ترسیم فلوچارت هستند مانند  MS Visio استفاده کنید.

در دوره پایتون مقدماتی قرار است شما در مدت زمان بسیار کوتاهی، به دنیای هیجان انگیز این زبان سرک بکشید و با مباحث اولیه آشنا شوید. دوره پایتون مبتدی جادی که توسط مکتب خونه ارائه می‌شود، فرصتی طلایی برای علاقه‌مندان به برنامه‌نویسی است که می‌خواهند پایه‌های محکم و اصولی در این زبان داشته باشند. این دوره، با داشتن محتوای جامع و کاربردی، شما را از سطح مبتدی به مراحل پیشرفته‌تر هدایت می‌کند و به شما کمک خواهد کرد تا به‌صورت عملی با مفاهیم اصلی برنامه‌نویسی پایتون آشنا شوید. فایلی که به تازگی ایجاد کردید، به عنوان یک فایل منبع شناخته می‌شود و حاوی کد به فرمت قابل خواندن برای انسان است. (بله، واقعاً؛ این قرار است قابل خواندن برای انسان باشد.) این فایل منبع برای تولید سایر فایل‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. محتوای این فایل، که به آن کد منبع یا source code می‌گوییم، منطق و عملکرد برنامه‌ی ما را بیان می‌کند.

در این قسمت در مورد آرایه ها، شیوه ذخیره آرایه ها در حافظه، اعداد و همچنین مفهوم کاراکتر صحبت می کنیم. از این زبان ها معمولاً برای یک کار خاص استفاده می شود، برای مثال زبان هایی مانند HTML یا MATLAB جزو دسته زبان های Domain Specific قرار میگیرند. به سایر زبان های برنامه نویسی مانند زبان #C زبان های GPL یا General Purpos Languages یا زبان های همه منظوره گفته می شود. در این مطلب به بررسی نوع های مختلف زبان های برنامه نویسی پرداختیم، در قسمت بعدی در مورد انواع روش های تبدیل کد های نوشته در زبان های برنامه نویسی به زبان ماشین خواهیم پرداخت. ۳ دوره فوق در مجموعه دوره‌های آموزش برنامه نویسی اندروید فرادرس قرار دارند؛ این مجموعه آموزشی در ادامه معرفی شده است. بر اساس آمار ارائه شده توسط «Guru99»، بیش از ۲۰ میلیون وب سایت و اپلیکیشن تا کنون با استفاده از PHP توسعه داده شده‌اند که این نشان از اهمیت این زبان دارد.

برای ایجاد کامنت های تک خطی و چند خطی در پایتون به صورت زیر می‌توان عمل کرد. سلام و درود همیشه دلم میخواست با جزئیات زبان سی و اینطور مسائل اشنا بشم ولی زبانم ضعیفه و نمیتونم منابع انگلیسی رو دنبال کنم. در کد بالا دیگر تعداد خانه های آرایه را مشخص نکردیم، زیرا بر اساس مقادیر اولیه آرایه تعداد خانه ها مشخص شده است. با توجه به اینکه این مطلب اول و به عنوان شروع این آموزش بود، دیدگاه‌ها و پیشنهادهای شما را درباره این مطلب پذیرا هستم و امیدوارم با دیدگاه‌های خود مرا در ادامه‌ این آموزش یاری کنید. خاطرات گذشته به طور خودکار و طبیعی هنگامی که روی پروژه های بیشتری کار می ­کنین ، براتون تکرار می­شه. نصب پایتون توی سیستم عامل مک هم دقیقا شبیه همون چیزیه که توی ویندوز گفته شد، شما باید بسته نصبی رو دانلود کنید و در نهایت اون رو روی سیستم تون نصب کنید.

همچنین دوره‌های آموزشی فرادرس برای شاخه‌های اصلی برنامه نویسی از جمله برنامه نویسی وب، برنامه نویسی موبایل، برنامه نویسی بازی و سایر موارد نیز معرفی شدند. در پلتفرم فرادرس برای دسترسی بهتر کاربران، دوره‌های مرتبط با یکدیگر، در قالب مجموعه‌های آموزشی مختلفی دسته‌بندی شده‌اند. این دوره شامل ۴ فصل است و در فصل اول مبانی و مفاهیم اولیه برنامه نویسی، در درس دوم بحث الگوریتم، در درس سوم موضوع فلوچارت و در فصل اخر نیز مفهوم آرایه در برنامه نویسی آموزش داده شده است. به عنوان مکمل دوره آموزش مقدماتی پایتون جادی، توضیحات زیر نیز می‌تواند مسیر شما را در یادگیری پایتون روشن‌تر کند. پایتون در اصل نوعی زبان برنامه‌نویسی سطح بالا و عمومی است که به دلیل سادگی و قابلیت‌های گسترده‌ای که دارد، در سال‌های اخیر محبوبیت فراوانی پیدا کرده است.

بیشترین درصد کاربران موبایل از گوشی‌های اندرویدی استفاده می‌کنند و به همین سبب برنامه نویسی اندروید بازار کار بسیار گسترده‌ای دارد و بسیاری از برنامه نویسان به این حوزه روی می‌آورند. برای یادگیری برنامه نویسی اندروید آشنایی با زبان جاوا و تسلط بر برنامه نویسی کاتلین بسیار اهمیت دارد و همچنین نحوه کار با نرم افزار و محیط توسعه یکپارچه اندروید استودیو هم بسیار مهم است. البته آن دسته از افرادی که به برنامه نویسی بک‌اند علاقه‌مند هستند می‌توانند به صورت سطحی‌تر مباحث فرانت‌اند را یاد بگیرند و سریع از آن عبور کنند و یادگیری مباحث بک‌اند را شروع کنند. همچنین پس از مدتی فعالیت در زمینه فرانت‌اند، بسیاری از برنامه نویسان و توسعه‌دهندگان به عنوان ارتقای شغلی و پیشرفت در حوزه برنامه نویسی وب، مسیر حرفه‌ای خود را به سمت یادگیری بک‌اند سوق می‌دهند و وارد برنامه نویسی سمت سرور می‌شوند. در مجموعه آموزش جاوا اسکریپت فرادرس بسیاری از دوره‌های آموزشی پروژه محور نیز برای این زبان برنامه نویسی ارائه شده‌اند. در تصویر فوق تنها ۶ دوره آموزشی شاخص در این مجموعه به عنوان نمونه معرفی شده‌اند.

جنگو یکی از پراستفاده‌ترین و محبوب‌ترین فریمورک‌های توسعه وب پایتون محسوب می‌شود. در پلتفرم فرادرس نیز دوره‌ای برای آموزش جنگو ارائه شده است که علاقه‌مندان می‌توانند برای استفاده از پایتون در این حیطه آن را مشاهده کنند. در ادامه پراستفاده‌ترین و رایج‌ترین پارادایم‌های برنامه نویسی فهرست شده‌اند. در ادامه این بخش به معرفی رایج‌ترین و پراستفاده‌ترین پارادایم‌های برنامه نویسی پرداخته شده است. در مقاله دیگری هم به معرفی ۵ ابزار کاربردی برای برنامه نویسی پرداخته شده است. در گام یازدهم باید به سراغ کد نویسی سمت کلاینت جدیدتر بروید و زبان های جدید را بشناسید قرار نیست همه چیز را یاد بگیرد تنها آشنایی کفایت می کند.

در تصویر فوق تنها تعداد کمی از دوره‌های مهم‌تر این مجموعه نمایش داده شده‌اند. زبان PHP که نام آن مخفف عبارت «Hypertext Preprocessor» به معنی «پیش‌پردازنده ابَرمتن» است، یکی از رایج‌ترین و قابل استفاده‌ترین زبان‌های اسکریپتی سمت سرور در توسعه وب به حساب می‌آید. اسکریپتی بودن PHP به این معنا است که PHP، اسکریپت‌ها (دستورالعمل‌های برنامه نویسی) را در زمان اجرا (Runtime) برای خودکارسازی پردازش‌های همیشگی (تکراری) یا بهبود عملکرد برنامه کاربردی تفسیر می‌کند. برای جاوا اسکریپت هم کتابخانه‌ها و فریمورک‌های متعددی وجود دارند که برای مقاصد مختلف استفاده می‌شوند و کار برنامه نویسی جاوا اسکریپت با استفاده از آن‌ها بسیار ساده‌تر می‌شود. از جمله این کتابخانه‌ها می‌توان به «ری‌اکت» (React) در فرانت‌اند و نودجی‌اس (Node.js) در بک‌اند اشاره کرد.

اما اگر دوستانی پیدا کنین و گروهی کدنویسی کنین خیلی سریع­تر برنامه نویسی رو یاد میگیرین. وقتی با کسی برنامه می ­نویسین ، تمام “زگیل” های برنامه نویسی شما بیرون میاد. شاید بسیاری از افراد رو دیده باشین که فارغ التحصیل از رشته های علوم کامپیوتر نیستن اما برنامه نویس موفقی هستن. اگر میخواید در برنامه نویسی موفق باشین، باید حداقل تعدادی کتاب اساسی رو درباره برنامه نویسی بخونید. اصل موضوعاتی که برای شروع برنامه نویسی مورد نیاز هست به شما اموزش داده میشود.

اگر به یک زبان محبوب برنامه نویسی کنین، میتونید پاسخ اکثر مشکل هایی که دارید رو پیدا کنین. با این وجود استثنائاتی هم هست، بعضی اوقات هیچ کس با مشکلی که  برای شما به وجود اومده، روبه­ رو نشده،که میتونین با استفاده از کتاب ها و سؤال در سایت ها، جواب سوالتون رو پیدا کنین. حال در ادامه به معرفی مجموعه جامع دوره‌های آموزشی ساخت بازی موجود در پلتفرم فرادرس پرداخته شده است. جادی به معنای حقیقی کلمه، یک گیک و یک هکر است، البته منظور از هکر، دزدی پسورد و ایمیل مردم نیست! بلکه به معنی عشق به دانستن و عشق به تحقیق درباره خیلی از چیزهایی هست که می‌بینم و می‌شنویم. جادی بیشتر از ۲۰ سال است که به صورت حرفه‌ای برنامه‌نویسی می‌کند و تجربیات زیادی در این زمینه داره و در شرکت‌های بزرگی مثل نوکیا و مبین‌نت تجربه کاری موفق داشته است.

تنها تمرکز بر زبان برنامه نویسی، یادگیری سینتکس و یادگیری کدنویسی کافی نیست و بسیاری از افراد در مسیر یادگیری برنامه نویسی، یادگیری حل مسئله را فراموش می‌کنند. این در حالی است که در بسیاری از کاربردهای برنامه نویسی، هدف حل مسئله است و ضرورت دارد فرد متخصص ابتدا مسئله‌ای را حل کند و سپس برنامه نویسی لازم را انجام دهد و حل مسئله را در عمل پیاده کند. اگرچه در در آغاز کار بیشتر باید به یادگیری مباحث مختلف برنامه نویسی با استفاده از دوره‌های آموزشی پرداخته شود، اما بهترین راه برای یادگیری برنامه نویسی کار روی پروژه‌های واقعی است. استفاده از دوره‌های آموزش مقدماتی برای یادگیری برخی از مفاهیم خوب است، اما انجام پروژه‌های برنامه نویسی بسیار تاثیر بیشتری دارد. بنابراین در این راستا می‌توان از دوره‌های پروژه‌محور برای یادگیری برنامه نویسی به صورت عملی استفاده کرد.

برقراری ارتباط موثر هم در محل کار و هم در زندگی شخصی مهارتی بسیار کلیدی است. برنامه نویسان معمولاً در تیم‌های برنامه نویسی فعالیت می‌کنند و باید به طور دائم با اعضای تیم تعامل داشته باشند یا در صورت فعالیت به صورت مستقل، مستقیماً با کارفرما و سایر افراد ذیربط ارتباط دارند. پس از یادگیری HTML و CSS می‌توان یادگیری فریمورک‌ها و ابزارهای مبتنی بر HTML و CSS را آموخت. این فریمورک‌ها و ابزارها فرایند کدنویسی و برنامه نویسی فرانت‌اند را به میزان زیادی آسان‌تر می‌کنند و با استفاده از آن‌ها می‌توان سریع‌تر به نتیجه رسید. از جمله این موارد می‌توان به «بوت‌استرپ» (‌Bootstrap) و «جی‌کوئری» (jQuery) اشاره کرد. برچسب‌ها در HTML صفت‌هایی (Attributeهایی) را مثل هدینگ‌ها، بدنه و پاراگراف‌ها مشخص می‌کنند.

در تعریف دو متغیر بالا، تفاوتی وجود دارد، برای تعریف num1، ابتدا متغیر تعریف شده و در خط دوم مقدار 12 داخل آن ریخته شده است. مورد بعدی که معمولاً در اکثر Source Code Editor ها یافت می شود قابلیت فاصله گذاری یا Indentation است، بوسیله این قابلیت، بین خصوص و قسمت های مختلف کد جهت افزایش خوانایی فاصله گذاری می شود. قابلیت های دیگری نیز می توان برای ویرایشگر کد نام برد، اما اصلی ترین قابلیت ها مواردی بود که ذکر کردم. گاهی اوقات شما تا زمانی که نقاط عطف پروژه خودتون رو تمام نکنین نمیتونید بخوابید. علاوه‌بر دوره تکمیلی، دوره پیشرفته SQL Server نیز در سایت فرادرس قابل دسترسی است و پس از اتمام دوره تکمیلی، می‌توان برای تسلط کامل‌تر بر SQL Server این دوره را مورد استفاده قرار داد.

علاوه‌بر سادگی، بایتون زبانی همه‌منظوره است و در بسیاری از حوزه‌های مختلف کاربرد دارد. بنابراین به نوعی می‌توان گفت بهترین زبان برای یادگیری برنامه نویسی همین زبان پایتون است. به منظور یادگیری برنامه نویسی برای کودکان و نوجوانان نیز تعدادی دوره آموزشی در پلتفرم فرادرس تهیه شده است که استفاده از آن‌ها حتی به بزرگسالانی پیشنهاد می‌شود که می‌خواهند یادگیری برنامه نویسی از صفر را شروع کنند. هدف اصلی این دوره آموزش پایتون برای مبتدیان، ارائه یک آموزش گام‌به‌گام و ساختارند است که شما را با اصول و مبانی برنامه‌نویسی پایتون آشنا می‌کند. در این دوره، مفاهیم کلیدی و پایه‌ای به‌گونه‌ای توضیح داده می‌شود که حتی اگر هیچ تجربه قبلی در برنامه‌نویسی نداشته باشید، می‌توانید به‌راحتی مطالب را درک کرده و در پروژه‌های واقعی به کار بگیرید.

داشتن شخصیتی خارج از برنامه نویسی برای جلوگیری از اعتیاد به برنامه نویسی ، ضروری هست. پس از یادگیری مباحث پایه و مبانی مورد نیاز برای بازی‌سازی که تا اینجا شرح داده شدند، نوبت به انتخاب یک موتور بازی‌سازی (Game Engine) فرا می‌رسد. موتور بازی‌سازی برای کمک به رندر کردن گرافیک‌های کامپیوتری، پشتیبانی از عملکردهای صوتی، متحرک‌سازی گرافیک‌های کامپیوتری و بسیاری از وظایف دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از موتورهای بازی محبوب و پراستفاده، یونیتی (Unity) و Unreal Engine نام دارد. از جمله مفاهیم ریاضی مورد نیاز می‌توان به جبرخطی اشاره کرد که برای ایجاد و تغییر گرافیک‌های سه‌بعدی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کمتر کسی وجود داره که در زمینه فنی مرتبط با کامپیوتر فعالیت داشته باشد و جادی میرمیرانی را نشناسد. بعد از گذراندن دوره آموزش پایتون مبتدی جادی می‌توانید دانش خود از پایتون را گسترش ببخشید و آموزش پیشرفته‌تر این زبان را دنبال کنید. برای این هدف پیشنهاد ما به شما استفاده از دوره آموزش پیشرفته پایتون جادی است. دوره پیشرفته پایتون جادی در اصل مکمل این دوره مقدماتی بوده و شما را به یک متخصص تمام عیار در پایتون تبدیل خواهد کرد. در اولین قسمت آموزش امبدد C با هم یادگرفتیم که چجوری یک برنامه ساده با کامپایلر GCC کامپایل کنیم و در آخر خطایی ایجاد کردیم که ببینیم کامپایلر در هنگام بروز خطا چه واکنشی نشان می دهد. در قسمت بعد به صورت عمیق‌تر برنامه‌ای که کامپایل کردیم را بررسی می‌کنیم همچنین فرایند کامپایل آن را بهبود می‌دهیم.

بنابراین یادگیری کنترل نسخه، به ویژه یادگیری سیستم کنترل نسخه گیت پس از انجام چند پروژه ساده و در بدو آغاز پروژه‌های بزرگ‌تر یا ملحق شدن به تیم‌های برنامه نویسی، امری بسیار ضروری و مهم به حساب می‌آید. برای شروع یادگیری گیت می‌توان از دوره رایگان گیت، گیت‌هاب و گیت‌لب فرادرس استفاده کرد که توسط جادی میرمیرانی تهیه شده است. پس از یادگیری مباحث مقدماتی و پایه، مسیر یادگیری برنامه نویسی چالش‌برانگیزتر می‌شود. در حالی که منابع آموزشی بسیاری برای افراد مبتدی وجود دارند، برای برنامه نویسان سطح متوسط و حرفه‌ای این چنین نیست و منابع یادگیری به نسبت کمتر هستند. زبان C هم به نوعی مادر تمام زبان‌های برنامه نویسی محسوب می‌شود و از گذشته در دانشگاه‌ها برای مقطع کارشناسی در درس مبانی برنامه نویسی تدریس شده است.


برنامه نویسی انلاین